Frontflip

A frontflip előre szaltót jelent, ezt sokféleképpen lehet kivitelezni, nézzünk néhány alapvető variációt: (ezeket persze kombinálhatod kedv szerint)
1. Dive frontflip: Ajánlott szivacsra, vízbe, esetleg hóba gyakorolni először, elég rémisztő trükk. Hintázol lehetőleg nagyon magasan és mikor előrefelé lendülsz, már szinte legelöl elengeded a láncokat, engeded, hogy a lendület kirepítsen a hintából, közben előredőlsz és összehúzod magad az ún. tuck pozícióba. Ha rendesen kiforgatod az előre szaltót, akkor ösztönösen ráérzel mikor kell nyitni és már landolsz is. A félelmet kell legyőzni ehhez a trükkhöz.
2. Reverse frontflip: Talán kevésbé rémisztő mint a dive frontflip, de hasonló körülmények között ajánlom az első gyakorlást. Az ún. dive pozícióból kell indítani, én akkor szoktam átfogni, amikor elöl vagyok. Ezután hátralendülés közben, már nagyon a vége felé elengeded a láncokat, nagyon gyengén előredőlsz és összehúzod magad tuck-ba. Kiforgod a szaltót, ezután jól el kell találni a nyitást, ez igényel némi gyakorlást.
3. Reland frontflip: Előre szaltóból visszaülsz a hintába. Hátul talán egyszerűbb, azaz reverse-ben. Az ún. sitting duck pozícióból kell indítani. Nagy lendülettel bedőlsz a hinta alá előre, közben végig fogod a láncot, gyakorlatilag megfordulsz a hinta körül egy előre szaltóval. A lábaidat tartsd összezárva és próbálj visszaülni a hintába, így egy kicsit ki lesz tekeredve a karod, gyorsan átfogsz normálba és már hintázhatsz is tovább. Helyben is gyakorolhatod, de így nehezebb elég nagy lendületet venni.
4. Stomack frontflip: Átfordulsz egy 180 role-al, vagy bárhogy máshogy, lényeg hogy stomack pozícióba kerülj. Amikor lendülsz előre, egyszerűen lefordulsz, szinte csak kinyújtod a lábaid a talaj felé, és landolsz. Variációkkal nehezebb, kombinálhatod forgásokkal, vagy megcsinálhatod kéz nélkül, vagy reverse-ben, stb.

Néhány kombináció, amit ajánlani tudok:
Dive-, és reverse frontfliphez: 180, 360, no handed
Reland frontfliphez: ha csinálsz egy no handed-et akkor te vagy a világ legjobb swingflippere! :)
Stomack frontfliphez: reverse, 180, 360, no handed, esetleg reland

Sok sikert a gyakorláshoz! ;)

Peti2007. júl.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Peti

de már van, swingflip@gmail.com

BuvEsz_Krisz

Sajnos nem mert nincs facebookom :S:S akk nincs másik mailed? 

Peti

Bocsi, csak most látom, hogy blokkolták a mailem, így az msn-t is, inkább facebookon nem tudnál írni?

BuvEsz_Krisz

Helló!
Felvettelek msn -re! majd ott beszélünk!

Peti

Ha van MSN-ed akkor kortesone@hotmail.com, vagy FB-n Pozsgai Péter vagyok, ott jobban meg tudnánk tárgyalni. Közben kicsit ajánlom az új videónkat, remélem tetszik: http://www.youtube.com/watch?v=fUXip3nuBHM

BuvEsz_Krisz

Helló!
Bocs h ilyen későn írok, csak közbe bejött ez a peonza és mostanában azokat a trükköket nézem és azért nem írtam. Esetleg tippeket tudnál adni? Backflippet azóta se próbáltam és itt am is ilyen lila gumi lap van és eléggé fájdalmas azért az esés , de tippeket kérnék, mert személyesen nem tudnánk nagyon :S:S  A tippeknél arra gondolok h pl...: erre meg arra kell oda figyelni, +h a láncot így kell fogni, a lábad így kell rakni stb. szóval ilyenekre gondolok. a Választ előre is köszi

Peti

Ha valahol Budapesten laksz akkor személyesen is tudok segíteni. Ha nem akkor gyakorlás kérdése ;)

BuvEsz_Krisz

"a kezemet letettem a kezem " ez véletlen sikerült xD azt akartam írni h a kezemet letettem a földre . 

BuvEsz_Krisz

Helló!
Engem nagyon érdekelne a sport!!! Eddig még csak a hintából kiugrás és 360° fok pörgés megy :S Jah meg most a napokba megcsináltam a backflippet csak az a baj h érkezés után a kezemet letettem a kezem h ne dőljek el :D Am tudnál nekem segíteni? Mert Backflippet jól megakarom tanulni. meg más trükköket is !

tittyu98

én akkorát estem h 2 percig feküdtem:S